SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3457754
DanasDanas1739
JučeJuče2088
Ove sedmiceOve sedmice3748
Ovaj mjesecOvaj mjesec34244
UKUPNO:UKUPNO:3457754

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 42 gostiju i nema prijavljenih članova

SINDIKAT PODRŽAVA KAMPANJU „VRTIĆI ZA SVE“

Broj: 836/15

Sarajevo, 10.09.2015

SVIM PRINTANIM I ELEKTRONSKIM MEDIJIMA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SINDIKAT PODRŽAVA KAMPANJU „VRTIĆI ZA SVE“

Prema statističkim podacima, tek svako sedmo dijete u BiH ima pristup predškolskom obrazovanju, što je mnogo manje u poređenju sa drugim, čak i manje razvijenim zemljama. Mnoga istraživanja su potvrdila da je kvalitetno predškolsko obrazovanje veoma važno za razvoj djeteta, ali i za razvoj društva u cjelini. Rano učenje u vrtićkom okruženju, između ostalog, stimuliše i razvijanje socijalnih vještina kod djece. A bez tih vještina, teško se uklopiti u bilo koju zajednicu. Zato vrtiće zovemo i školama života.

Kao društveno odgovorna organizacija na XII sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo, održanoj 09. septembra 2015. godine, donijeli smo zaključke kojima se od Vlade Kantona Sarajevo traži da odmah, a najkasnije do 30.09.2015. godine donese odluka kojom se JU ˝Djeca Sarajeva˝ Sarajevo odobrava zaposlenje novih 47 radnika (34 odgajatelja i 13 pomoćnog osoblja) sa ciljem omogućavanja prijema 425 sarajevske djece u 17 novih odgojnih grupa te donošenje odluke Vlade Kantona Sarajevo o odobravanju povećanja cijene usluga u JU ˝Djeca Sarajeva˝ Sarajevo za 20 KM po djetetu.

Punu podršku smo dali menadžmentu JU ˝Djeca Sarajeva˝ Sarajevo na čelu sa v.d. direktoricom, Jasminom Čongo, i sindikalnom odboru SP JU ˝Djeca Sarajeva˝ Sarajevo na čelu sa povjerenicom, Enverom Šukman, zbog uvođenja reda i poštivanja standarda u odgojnim grupama jer su time omogućili bolje uslove rada radnicima ali i bolje uslove za djecu te zatražili da se uvede dodatni obrok za djecu u pomenutoj ustanovi i omogući u jednom broju vrtića/grupa produženje radnog vremena bar do 19 sati.

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. www.ssooioks.com,

3. a/a.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de