SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3223637
DanasDanas1332
JučeJuče1321
Ove sedmiceOve sedmice8535
Ovaj mjesecOvaj mjesec26222
UKUPNO:UKUPNO:3223637

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 111 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev za plaćanje rada

Broj: 685/15

Sarajevo, 08.07.2015.

VLADA KANTONA SARAJEVO

n/r Elmedinu Konakoviću, premijeru 

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

n/r prof. dr. Elviru Kazazoviću, ministru 

MINISTARSTVO FINANSIJA KANTONA SARAJEVO

n/r doc. dr. sc. Jasminu Halebiću, ministru 

MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE KANTONA SARAJEVO

n/r Enveru Smajkanu, ministru

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA KANTONA SARAJEVO

n/r Predragu Kurtešu, ministru

PREDMET: Zahtjev za plaćanje rada, dostavlja se.

Poštovani,

Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo je 10.04.2015. godine donio zaključak koji smo Vam dostavili, a ovom prilikom želimo da posebno istaknemo sljedeće:

1. Nedopustivo je da Ministarstvo finansija još uvijek nije ispoštovalo Rješenje Općinskog suda u Sarajevu, akt broj: 65 0 Rs 422497 14 Rs od 29.05.2014. godine,

2. Pohvalno je da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo poduzelo aktivnosti sa ciljem zaštite radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa članova SSOOiO FBiH u JU OMŠ Ilidža, a posebno što su učenici JU OMŠ Ilidža dobili svjedočanstva. Posebno ohrabruju aktivnosti koje vode ka obezbjeđenju uslova za nesmetan rad školskog odbora i direktora JU OMŠ Ilidža

3. Oštro osuđujemo ucjene i uslovljavanja koje su upućene predstavniku JU OMŠ Ilidža na sastanku koji je održan 08.07.2015. godine, a koje nažalost pokazuju da u nadležnim ministarstvima rade oni koji izjednačavaju rad i nerad tražeći da se u JU OMŠ Ilidža plati opstrukcija i nerad pojedinih zaposlenika.

4. Od resornog ministra Kazazovića i ministra finansija Halebića zahtijevamo da ODMAH isplate sva dugovanja prema 26 zaposlenika - članova SSOOiO F BiH, koji su dobili pravosnažne presude za razliku plaće, toplog obroka, regresa i dr. prava iz radnog i po osnovu radnog odnosa, a koja su ostvarili svi naši članovi.

5. Ukoliko se prema našim članovima u JU OMŠ Ilidža nastavi ponašati ucjenjivački, Kantonalni odbor koji donosi odluke u ime 3200 prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevo, će početi primjenjivati iste metode prema ucjenjivačima, a to, prije svega, znači preispitivanje učešća u socijalnom dijalogu pa do najradikalnijih mjera.

Na kraju, kao i mnogo puta do sada, pozivamo na razum i uvažavanje socijalnog partnera pri čemu trebate znati da nama u Sindikatu 26 članova iz JU OMŠ Ilidža isto vrijedi kao i preostalih 3174 člana u Kantonu Sarajevo.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

Naslovu,

1. Sindikalnim povjerenicima,

2. Selvedinu Šatoroviću, predsjedniku SSOOiO FBiH,

3. Franji Reneru, predsjedniku SSS BiH – Kantonalni odbor Sarajevo, 

4. Oglasna ploča sindikalne podružnice,

5. www.ssooiks.com,

6. a/a.



PRILOG1: Zaključak Kantonalnog odbora broj 330/15 od 10.04.2015. godine.

Broj: 330/15

Sarajevo, 10.04.2015. 

Na XI sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo, održanoj 10.04.2015. godine, u skladu sa članom 55. Statuta SSOOiO FBiH, donesen je sljedeći 

Z A K LJ U Č A K 

Član 1. 

Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade i Vlade Kantona Sarajevo zahtjeva da u roku od 30 dana poduzme sve neophodne radnje i aktivnosti sa ciljem zaštite radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa članova SSOOiO FBiH u JU OMŠ Ilidža, odmah obezbijede uslovi za nesmetan rad školskog odbora i direktora JU OMŠ Ilidža, da transparentno djeluju i da nas redovno izvještavaju o poduzetim pravnim radnjama i aktivnostima.

Od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, Ministarstva finansija i Vlade Kantona Sarajevo tražimo poštivanje Rješenja Općinskog suda u Sarajevu, akt broj: 65 0 Rs 422497 14 Rs od 29.05.2014. godine, a od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poduzimanje radnji sa ciljem osiguranja izvršenja Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, akt broj: 65 0 K 459946 14 Kpp od 25.09.2014. godine. 

Član 2. 

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a bit će dostavljen Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvu finansija Kantona Sarajevo, Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo, Vladi Kantona Sarajevo, svim sindikalnim povjerenicima, SSOOiO FBiH i SSS BiH – Kantonalni odbor Sarajevo. 

PREDSJEDNIK 

Saudin Sivro


 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de