SSOOIOKS

Switch to desktop Register Login

Naslovna

Vlada ponudila sramotnih 5 KM, premijer Forto pokazao pravo lice

Broj: 1982/21

Sarajevo, 8.12.2021.

KOORDINACIJI SINDIKATA SSS BIH KANTONA SARAJEVO KOJI PRIMAJU PLAĆU IZ BUDŽETA KANTONA SARAJEVO, FONDA ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA KANTONA SARAJEVO I KOMUNALNE PRIVREDE KANTONA SARAJEVO

  • Sindikat policije KS n/r Ećo Sadiku, predsjedniku
  • Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika KS n/r Zornić Elvisu, predsjedniku
  • Sindikat UNSA n/r Zahirović Amiru, predsjedniku - Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH
  • Koordinacija KS n/r Ljubijankić Višnji, predsjednici
  • Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH
  • Kantonalni odbor KS n/r Bešlić Faruku, predsjedniku

PREDMET: Bez nas u utorak, 14.12.2021. godine!

Poštovana/i,

Na pregovorima održanim u srijedu, 8.12.2021. godine, na kojima smo svi svjedočili demagogiji i populizmu premijera Edina Forte, vjerovatno ste svi bili u šoku i nevjerici kada ste čuli da je Vlada Kantona Sarajevo ponudila ˝velikih˝ 5 KM za povećanje osnovice.

Svjedočili ste i vrlo neprimjerenom ponašanju premijera Edina Forte, koji viče i galami za pregovaračkim stolom, a također ste svjedočili pozivu premijera upućenog predsjedniku Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH KO KS da ˝izađe u hodnik da se fizički obračunaju˝.

Međutim, zahvaljujući brzoj reakciji i intervenciji predsjednika Sindikata policije KS, g-dina Sadika Eće i ministra unutrašnjih poslova, g-dina Admira Katice, do fizičkog obračuna između premijera i predsjednika Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH KO KS nije došlo.

Iz prethodno navedenih razloga kao i činjenice da Vlada Kantona Sarajevo u pregovorima ponižava radnike u predškolskim ustanovama i osnovnim školama, predstavnik Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH KO KS neće prisustvovati pregovorima.

SSOOiO F BiH KO KS i dalje ostaje u punom kapacitetu sastavni dio Koordinacije 8 sindikata i predlaže da se u srijedu, 29.12.2021. godine u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim, visokoškolskim i ustanovama kulture i nauke, MUP-u i organizacionim jedinicama Uprave policije, zavodu i organima državne službe, javnim komunalnim preduzećima i javnim ustanovama zdravstva provede štrajk upozorenja u trajanju od dva sata (8:00-10:00h) te da se izvrše pripreme za organiziranje masovnih protesta ispred Vlade Kantona Sarajevo, na dan održavanja Skupštine Kantona Sarajevo na čijem dnevnom redu će biti prijedlog Budžeta KS za 2022. godinu.

O ponašanju premijera Edina Forte će se očitovati organi SSOOiO F BiH KO KS u narednom periodu.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Sindikalnim povjerenicima,

4. Selvedinu Šatoroviću, predsjendiku SSOOiO F BiH,

5. Franji Reneru, predsjedniku SSS BiH KO KS,

6. Printanim i elektronskim medijima,

7. www,

8. a/a.

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Top Desktop version